Veel gestelde vragen m.b.t. scorelessen

Circa elke 8 (zwem)weken beoordelen wij de kinderen op de te leren vaardigheden. De scores zijn voor ons een objectieve aanvulling op het beeld dat wij van de kinderen hebben. Het helpt ons ook om nieuwe groepsindelingen te maken en selecties te maken voor de examencyclus.

 

Op deze pagina willen wij graag enkele veel gestelde vragen omtrent de scorelessen beantwoorden!
Door de scores kunt u de voortgang van uw kind volgen, wat kunnen we nu beter dan de afgelopen keer? Tegelijkertijd hebben wij een extra hulpmiddel bij het maken van nieuwe indelingen en selecties voor de examencyclus.
Nee hoor! De scores zijn een afgeleide van wat de kinderen in het water laten zien, en niet andersom. Een gemiste scoreles doet dus niets af aan het daadwerkelijke niveau van uw kind.
Uw kind wordt tijdens de volgende scoreronde weer gescoord. De scorelessen zijn een tool om ons extra inzicht te geven van de kinderen. De vaste lesgever heeft altijd een beeld van uw kind waar mee wij aan de slag kunnen.
Sommige onderdelen zijn lastig voor de kinderen. Het is normaal dat zaken als 'schoolslag' en 'watertrappen' in eerste instantie wat achterblijven. Angstige kinderen blijven vaak wat achter in zaken waarbij het onder water moet gaan en/of het gezicht in het water moet leggen. Als wij moeilijkheden verwachten zullen wij dit bespreekbaar maken. Uiteraard mag u ons altijd vragen naar onze mening m.b.t. tot een vaardigheid.
U kunt er van uit gaan dat er circa elke 8 (les)weken een scoremoment plaats zal vinden. Scorelessen vinden plaats in de weken in aanloop naar onze examencycli, waarvan de data in onze agenda te vinden zijn.